Apple Watch

Apple Watch

Apple Watch

Apple watch

Under tisdagskvällen visade Apple upp smarta klockan Apple Watch, som kommer att börja säljas först i början av 2015.

I billigaste utförande kommer klockan att kosta 349 dollar, vilket motsvarar 2 500 kronor. Men troligtvis blir det svenska priset något högre än så.

Klockan kopplas samman med din Iphone och använder data från mobilens gps och internetanslutning.

apple watch

Två storlekar. Apple Watch finns i två storlekar, eftersom handleder kommer i olika storlekar. Den finns en mindre modell som är 38 mm hög och en större modell som är 42 mm hög.

Tre modeller. Watch är den vanliga stålmodellen, Watch Sports är gjord i aluminium och Watch Edition är tillverkad i 18-Karat guld.

apple watch

Digital Crown. Snurrknappen på sidan av klockan är en viktig del av användargränssnitt. Genom att snurra på den går det att bläddra i menyer eller zooma i kartor. Genom att trycka på den kommer du till hemskärmen.

apple watch

Digital Touch. En ny typ av chattfunktion i Apple Watch har döpts till Digital Touch, med hjälp av denna kan du till exempel rita små figurer på pekskärmen och skicka till dina vänner. Eller så kan du helt enkelt peta lite försiktigt.

apple watch

Pulsmätare. På baksidan av klockan sitter ett antal sensorer som med hjälp av både infrarött och synligt ljus mäter din puls.

Trådlös laddning. Precis som flera mobiler i dag har trådlös laddning kommer det gå att lägga klockan på en tillhörande laddare, som med hjälp av magneter fäster vid klockans baksida och sedan laddar den.

apple watch

Taptic Engine. Denna funktion gör att Apple Watch genom små vibrationer kan knacka dig på handleden. Den används dels för att berätta när du får meddelanden eller telefonsamtal.

apple watch

Känslig pekskärm. Pekskärmen på Apple Watch känner skillnad på hur hårt du trycker och kan därför starta olika funktioner beroende på hur du trycker på den.

Apple Watch kommer snart!